Standenmotor - Uitslagen competities hockey  hockey.nl op Facebook hockey.nl op Twitter hockey.nl op Google+ hockey.nl op Pinterest hockey.nl op Youtube hockey.nl op Instagram Maak hockey.nl jouw startpagina

Europese veteranenstrijd met pinksteren op Kampong

Redactie Hockey.nl Door Redactie hockey.nl Twitter 24-mei-2012 14:36
Europese veteranenstrijd met pinksteren op Kampong

De oud-internationals Mariëlle Hoogendoorn, Simone van Haarlem, Stella de Heij, Marlies Vossen en Machteld Derks verdedigen het komend pinksterweekend met en op Kampong de Europese titel die ze twee jaar geleden veroverden bij de veteranen. Aldus het AD/ UN.

 

‘We hebben dit helemaal zelf moeten organiseren’, zegt initiator Nico Kooij, federatiemanager van Kampong, die meer dan tien jaar coach was van de oude succesploeg uit de jaren negentig toen ze in de reserve hoofdklasse speelden. De Kampong-heldinnen van weleer werden in 1994 en 1995 landskampioen met Kampong en veroverden de Europa Cup 1.

 

Vorig jaar zou de Europese titelstrijd al plaatsvinden in Frankrijk, maar de Fransen kregen het uiteindelijk niet van de grond. Twee jaar geleden vond het toernooi op Voordaan plaats. Kooij: ‘Ik ben zelf betrokken bij de hockeybond met het organiseren van evenementen en ik heb lijntjes naar de Europese Hockey Federatie. Met behulp van de meiden konden we dit opzetten bij Kampong. Ik denk dat er een paar hele leuke wedstrijden te zien zijn.’

 

‘Degene die wint mag zich Europees kampioen noemen, ook al is het een officieus toernooi. Zaterdag wordt een mooie dag met Indonesische rijsttafels en een groot feest met als thema ‘Kampong Blue Fits You’, dus iedereen moet in het blauw komen.’

 

Bij de mannen strijden vijf teams in Utrecht om de titel. De favorieten Oranje-Zwart en Voordaan krijgen tegenstand van het Russische St. Petersburg, het Franse Les Coqs en Whitchurch uit Wales. Bij de vrouwen strijden Ipswich (Engeland), Howardians (Wales) en Blue Ladies (Frankrijk) om de titel.

 

Vrijdagmiddag om kwart over een slaat titelverdediger Voordaan aan de Laan van Maarschalkerweerd af tegen Les Coqs, om half drie beginnen de Utrechtse hockeysters tegen de Blue Ladies.

 

De vrouwenfinale begint pinksterzondag om half twee, de mannenfinale om half drie, gevolgd door de prijsuitreiking. Bij de vrouwen mag iedereen meedoen die boven de dertig jaar oud is. Bij de mannen ligt die leeftijdsgrens op vijfendertig. Elk team mag één dispensatiespeler meenemen.