Standenmotor - Uitslagen competities hockey  hockey.nl op Facebook hockey.nl op Twitter hockey.nl op Google+ hockey.nl op Pinterest hockey.nl op Youtube hockey.nl op Instagram Maak hockey.nl jouw startpagina

Vooruitblik: Thuisvoordeel Rotterdam en Kampong

Redactie Hockey.nl Door Redactie hockey.nl Twitter 19-mei-2012 10:30
Vooruitblik: Thuisvoordeel Rotterdam en Kampong

Amsterdam heeft de eerste slag geslagen in de play-off finale tegen Rotterdam. Zaterdagmiddag om 15.00 uur staat deel twee op het programma. Ook Bloemendaal en Kampong komen weer in actie. Zij strijden om de derde plek met het daarbij behorende EHL-ticket.

Rotterdam - Amsterdam
Hoewel het eerste duel tegen Amsterdam verloren ging, had het kwartje voor Rotterdam ook de andere kant op kunnen vallen. Zaterdagmiddag is de ploeg, die al jaren jacht maakt op de landstitel, erop gebrand het thuisvoordeel om te zetten in winst. In dat geval spelen Rotterdam en Amsterdam zondagmiddag de derde en beslissende wedstrijd om het landskampioenschap. Het is voor de hockeyers uit de havenstad te hopen dat Taeke Taekema minder in vorm is dan in het eerste finaleduel. De international maakte alledrie de goals voor Amsterdam.

Kampong - Bloemendaal
De mannen uit Utrecht staan 1-0 achter in de play-off serie voor de derde plaats van de Rabo Hoofdklasse die recht geeft op een EHL-ticket. Kampong eindigde in de reguliere competitie een plek hoger dan Bloemendaal en heeft zaterdagmiddag en eventueel ook zondag het thuisvoordeel. Om het al geslaagde seizoen nóg mooier af te sluiten met een ticket voor de Europese competitie, moet Kampong winnen. Uit het eerste duel met Bloemendaal bleek dat de ploeg niet veel onder deed voor de tegenstander. Pas in de verlenging verschalkte Bloemendaal de Utrechters.

Foto: Jimmy Wesel/KNHB